Hoe stevig zijn de fundamenten van je bedrijf?


Er is zoveel informatie te vinden over hoe je succesvol kan ondernemen dat het als ondernemer soms moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. We worden afgeleid door de nieuwste snufjes die je instant succes beloven. Er wordt een beeld opgehangen dat je op één, twee, drie een miljoenenbedrijf uit de grond kan stampen, als je maar de juiste formule kent. Vele ondernemers verliezen hierdoor de moed want na een paar maanden hebben ze nog altijd niet dat miljoenenbedrijf of die wachtrij van honderden enthousiaste klanten.

Ik geloof dat het uitbouwen van je eigen Business & Soul bedrijf tijd én inspanning vraagt. Quick fixes, geheime formules of Get Rich Quick ideeën kan ik je niet bieden; wel bied ik een heel duidelijk stappenplan waarmee je de fundamenten van je bedrijf helder maakt en uitbouwt. Stap voor stap. Het is geen goed idee om je eigen Business & Soul bedrijf op drijfzand te bouwen. Je hebt stevige fundamenten nodig. Eens die gelegd zijn kan je beginnen experimenteren met de laatste nieuwe snufjes, want dan gaan die veel meer resultaat opleveren.

Om je een voorbeeld te geven: Facebook ads. Ze bieden ongelooflijk veel kansen voor jou als ondernemer maar het heeft enkel zin om hiermee bezig te zijn als de fundamenten van je bedrijf stevig zijn. Zo niet verlies je in het beste geval veel tijd en geld, in het slechtste geval hebben de ads een averechts effect op de resultaten en het imago van je bedrijf. Als de fundamenten van je bedrijf er helemaal liggen, kunnen Facebook ads zorgen voor een mega-instroom van ideale klanten.

Om die reden focus ik heel sterk op het helder maken en uitbouwen van de fundamenten van je Business & Soul bedrijf. Dit is belangrijk voor startende ondernemers omdat ze zo een stevige basis hebben van waaruit ze kunnen knallen. Ook bij ondernemers die al een aantal jaren bezig zijn, kunnen „opgehelderde” fundamenten een mega-boost geven aan hun bedrijf.


Wil je graag meer Soulworx inspiratie ontvangen?

Geen blabla, enkel waardevolle tips & inzichten waar je onmiddellijk mee aan de slag kan bij het uitbouwen van je Business & Soul bedrijf.

Lees ook: